Al vele jaren wordt er in onze Malderse parochie tijdens het laatste weekend van juni het goed gevulde werkjaar afgesloten met de parochiefeesten.

De kerk wordt voor één keer ingeruild voor een tent op het Gildenplein. Dat is ‘the place to be’.

Het stoort niet dat er op zondag eucharistie wordt gevierd op de plek waar de avond ervoor werd gegeten en gedanst. Het stoort niet dat iemand er gezellig bij komt zitten zonder ook maar één euro uit te geven.

Hoewel de opbrengst niet meteen het hoofddoel is, gaat de winst integraal naar het fonds ‘mensen in nood’. Dit fonds ontstond in de tweede helft van de jaren ‘80 in de schoot van Welzijnszorg Malderen. Zij beheren dit fonds.

Welzijnszorg gebruikt dit fonds om mensen die het financieel moeilijk hebben en nergens anders terecht kunnen, te helpen.

Veelal gaat het hier om concrete hulp zoals betalen van levensmiddelen, verwarming, schoolrekening van de kinderen, kleding, …

Ook parochiale bewegingen of verenigingen die financieel in nood zitten, kunnen aankloppen bij Welzijnszorg.

• dank
  • ontmoeting
  • gezelligheid
  • vriendschap
  • gezinsvriendelijk
  • laagdrempelig
  • beweging
  • inzet van vele vrijwilligers
  • jong en oud

Zonder de hulp van alle vrijwilligers zouden de parochiefeesten de parochiefeesten niet zijn.